Skitskola

Hej, vet att jag lovade att skriva igen häromdagen, men det hann jag inte med.. Men nu har jag en liten stund att skriva på innan jag måste sova. 
 
Angående titeln på detta inlägg... ja Dalarö skola är en jävla skit skola. På rikigt. Jag är så arg och så förbannad på rektorn där så jag vet inte vad jag ska ta vägen eller hur jag ska hantera min ilska. 
 
I förrgår när jag kom för att hämta Theo, då kom rektorn (som dessutom ser ut som den elaka läraren i en av Harry Potter filmerna), fram till mig och frågade om jag hade tid att prata en stund. Jag trodde naturligtvis att det tex handlade om det som hände dagen innan. Då hade T slagit en sten i huvudet på ett annat barn... 
Men nej nej... det var inte det som samtalet handlade om. Utan hon berättade för mig att dom ville göra en soc anmälan... jaha sa jag och frågade varför. Svaret.. jo för dom har en oro om att jag förminskar T när han är hemma, jag gör honom uppenbarligen liten igen här hemma.Öh, jag visste inte riktigt vad jag skulle söga utan frågade henne vad hon menade, o fick till svar att för några veckor sedan nör Theo var hemma och sjuk och sen kom tillbaks till skolan så kunde han helt plötsligt inte äta med bestick. Jag såg nog mer ut som ett frågetecken efter att hon sagt det än vad jag var innan. När hon förklarat vad hon menade sa jag att men på riktgit... Att det går upp och ner för såna här barn hela tiden på olika sätt. O klart som fan han tex fick äta med sked eller till och med fingrarna när han var hemma och sjuk. Vilken förälder gör inte allt för att få sona sjuka barn att äta? Att vi fortfarande håller på att ställa in Ts medicinering, mycket pga hur han blivit mot andra barn sedan han började på denna skola. Han har blivit så fruktansvört aggressiv sedan han började på skolan. Innan var han aldrig aggressiv och så, men sedan han började på denna jävla skitskola så får jag samtal nästan varje dag om att något hänt mellan T och andra barn. Jag kämpar skiten ur mig för Theo. Sedan starten i Augusti har jag säkert varit på 15 möten med skolan, otaligt många samtal. Jag har sett personal som kränkt, fysiskt tagit tag i mitt barn, verkligen visat att denne inte tycket om mitt barn.... Men nej då ska rektorn socanmäla mig för att ungen någon dag eller dagar inte vill äta med bestick.. Seriöst. 
Jag hatar verkligen denna skola. Jag hatar denna rektor.. Som tur var ska hon sluta och jag hoppas det blir bättre med den nya rektorn men jag tvekar för hon är inte så rolig hon heller,. Jag har inget förtroende för denna skola. Jag ska söka till andra skolor till Theo nu. Dock är det tyvärr lång kötid till dess skolor men det skiter jag i. Theo ska ha den hjälp och det stöd han behöver. Kanske kan att jag ansöker till andra skolor, puscha på denna skolan lite. 
Jag ska också göra en anmälan till skolinspektionen och bland annat anmäla det som hände med hans så kallade resurs för några månader sedan men också för att den pedagogiska kartläggningen och åtgärdsprogrammet som skolan skrivit är ett jävla skämt. Den som har skrivit det som finns nu är min älskade bästaste granne. När hon såg skolans papper så skrev hon praktiskt taget ett helt nytt åtgärdsprogram som nu skolan typ kopierat. T har fortfarande inte en egen resuts utan han har en person som är med honom rätt ofta men det är en ordinarie personal och så ska det inte vara,.T behöver någon som är där hela tiden, någon som ser tecknen på att nu kommer en konflikt att inträffa och då gå emellan och stoppa och avleda innan något händer. Missförså mig rätt, den person som är med T nu, henne älskar jag. Hon är verkligen jättbra med T men jag vill ändå att han ska ha en egen resurs. jag vill inte behöva slåss för att min 6 åriga son ska få det han faktiskt har rätt till bara för skolan är för snåla att anställa någon på heltid som bara är där för theos skull. På ett halvår har T nu haft två resurser och igår berättade rektorn att hon som T har nu som resurs inte kommer vara det på heltid utan nu kommer dom vara två.
 
Nu tappade jag tråden lite,, men jag fick i allafall övertaal rektorn att inte göra någon anmälan då det inte behövs. Men är så arg ändå. 
 
Nu måste jag snart gå och lägga mig. Eller jag ska lägga mig och lyssna på ljudbok. Lägger här under in en text som jag läste igår som lika gärna kunde ha varit jag som skrvit ,men är en annan mamma som har barn med npf....
 
Så till er som läser det här... Läs igenom texten nedanför här och försök sätta dig in i mitt och så många andra föräldrars liv med barn med npf... o ni som dömmer och ser våra barn som ouppfostrade,,, FUCK YOU... ska tilläggas att jag även skickat dessa texter till rektorn.. hon har ännu inte kommenterat eller sagt något om dem....
 

"

H

ej du som tycker att dagens föräldrar inte uppfostrar sina barn tillräckligt. Hej du som håller med om att barnuppfostran bara handlar om några enkla regler som att våga säga nej, konsekvenser, bestraffningar och auktoritet. Hej du som saknar ödmjukhet och förståelse.

Till dig som känner dig träffad så här långt har jag något att berätta: Det finns barn som är enkla att vägleda i livet och det finns barn som är svåra att vägleda i livet. För att gå rakt på sak, det finns väldigt många barn med dolda funktionshinder som adhd och ASD (Autism Spectrum Disorder, bland annat Asperger). 

Dessa barn kämpar dagligen med att förstå vad som händer runt omkring dem. Frustrationen och ångesten över att inte förstå och bli förstådd visar sig med stor variation. Och det du väljer att se är ett ouppfostrat barn.

Ett barn som inte kan sitta still, som inte säger tack, hej och hejdå, som inte uppskattar den mat som serveras, barn som får utbrott för minsta lilla, barn som aldrig kan ta ett nej och som inte tittar dig i ögonen. Barn som skriker och svär till föräldrar och lärare, barn som kräver och stör och barn som inte vill följa med på middagsbjudningar.

Det du ser är toppen av ett isberg. Men har du någon gång tänkt på allt det du inte ser?

Du ser inte hur otroligt lättad jag är för att mitt barn faktiskt äter och hur jag struntar i att det är yoghurt med kalaspuffar eller färdigköpta köttbullar morgon, middag, kväll. Du ser inte hur lycklig jag är de gånger och de få minuter mitt barn faktiskt sitter med resten av familjen vid matbordet.

Du ser inte hur jag varje kväll kämpar timme ut och timme in för att mitt barn ska komma till ro och somna. Du ser inte hur jag dygnets varje vaken minut försöker ligger steget före för att förhindra missnöje och utbrott. Du ser inte sönderslagna telefoner, sönderslagna tangentbord och hål i dörrarna de gånger jag inte hinner eller kan ligga steget före.

Du ser inte hur jag desperat försöker nå mitt barn som är så mitt uppe i ett utbrott att ögonen är så svarta av vrede och frustration att det skrämmer mig. Du ser inte hur förkrossad jag är över alla svordomar som haglar. Du ser inte hur jag ständigt famlar efter de rätta orden och formuleringarna för att mitt barn ska förstå mig.

Du ser inte hur jag varje morgon kämpar in i kaklet för att få mitt barn till skolan. Du ser inte hur jag knappt orkar sköta mitt jobb eftersom all energi tar slut där på morgonen med mitt barn. Du ser inte alla upprörda och oförstående telefonsamtal jag får från skolan för att mitt barn har gjort något ”där man inte kan skylla på en diagnos”.

Du ser inte hur mitt barn fullständigt bryter ihop i hemmet efter att ha hållit ihop en hel skoldag. Du ser inte sorgen i mitt hjärta när jag gång på gång inser att vi inte kan ha ett fungerande socialt liv. Du ser inte hur lycklig jag är när mitt barn har en bra dag, eller hur överdrivet glad jag är över att enkla småsaker som du tar för givet, faktiskt ibland funkar för oss.

Du ser inte hur ont det gör i mig när jag ser hur dåligt mitt barn mår. Du ser inte när jag går undan och gråter av trötthet och maktlöshet. Du ser inte hur en familj sakta kan falla sönder av den enorma påfrestning det är att ha ett barn med en diagnos.

Men framför allt ser du inte hur fruktansvärt hårt jag kämpar för mitt barn, och hur lite hjälp och stöd jag får, och hur hela mitt barns framtid hänger på hur mycket jag orkar kriga för mitt barn.

Ser du fortfarande ett ouppfostrat barn? Då vill jag att du tar med dig en sista sanning: Ett barn med de dolda funktionshinder jag tagit upp här har själv inget problem med sin diagnos – dess största problem är du. Och eftersom det är du och ditt gäng av NT-människor (neurotypiska) som utgör majoriteten så har de inget annat val än att försöka anpassa sig efter dig och din brist på ödmjukhet och förståelse. Och resultatet blir det ouppfostrade barnet du ser.

Ryggskott

Säger bara.....AJ! igår och idag har jag så sjukt ont i ryggen. Har vad vi tror är ryggskott och har så ont. Jag lovar, det gör fan ondare än förlossningssmärtorna.. jag hade lättare att resa mig upp efter akutsnittet med Theo än vad jag har idag... o jag hade sjukt svårt att resa mig upp efter snittet... det var ingenting om man jämför med nu. Väckte Theo tre gånger inatt när jag rörde mig och vrålade till av smärta så högt så han vaknade. Inte mitt livs bästa natt precis. Men efter en hemsk morgon och när värktabletterna hade börjat verka så kände jag att jag inte bara kunde sitta inne i lägenheten hela dagen med ungarna. Så jag trotsade smärtan och klädde på barnen och tog dom och hunden och gick ner till mormor och morfar. 
Vi är fortfarande där. Ryggen känns lite bättre nu, men det gör fortfarandeont, men blev bättre av att gå en promenad hit ner. Ungarna har varit ute och plockat grenar med mormor medans jag har varit inne och fixat deras telefoner och försökte fixa morfars surfplatta, men den får jag ta med hem och försöka fixa hemma. Det krävs uppdateringar på den som jag inte kan fixa då själva plattan utgått i alla sortiment och då även uppdateringarna. Men ska försöka, Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Dom apparna som morfar vill ha på plattan kräver ju nyare uppdateringar än vad den här har. Så jag vet inte, men ska göra mitt bästa. Han använder den aldrig och har nog aldrig använt den men nu strular hans tv så då vill han kunna titta på plattan. Jag fixade i alla fall så han kunde titta på sina appar på hans telefon. Så ska han få ett par ordenliga hörlurar av mig då han hör så dåligt och behöver det för att stackars mormor inte ska bli döv... haha. Nä skämt o sido, jag har ett par bra som jag aldrig använder. Så jag ska ge dom till morfar. 
 
Nä nu kommer mamma snart och ska hämta oss. För gå upp till oss gör jag inte. Det klarar inte min rygg. Kommer skriva ett till inlägg senare som fortsättning på gårdagens inlägg...
 
puss hej

börja skriva igen...

Hej...
har inte skrivit på denna sedan i mars-17... funderade på om det är något jag ska börja med igen. 
Jag känner nog att jag behöver det , mest för min egna skull. Behöver skriva av mig och få ventilera mig någonstans. Så jag blåste min gamla dator idag och började om på nytt med den i hopp om att den ska bli min bloggdator och möjligen min film dator. just denna har dock ingen hdmi, så jag måste köpa en adapter. elller snarare jag har beställt en adapter. 
 
Så vad har hänt sedan sist. Ha, ja mycket har hänt. När det kommer till barnen så har Theo hunnit fylla 6 år och Majken fyller 5 om några veckor, den 11 Mars för att vara exakt. Theo har även börjat skolan. han har också fått två diagnoser.  Svår Adhd kombinerade typ samt autism nivå 1. Han äter numer medicin varje dag pga dessa diagnoser. 
Skolan, ja hur ska jag säga att det går. Inte så jättebra. Trots sjukt många möten med rektor och skola så får Theo inte den hjälpen han behöver. Han hade en så kallad resurs när han började.. det gick inte alls. denna människa ska inte jobba med såna här barn. Eller snarare han ska inte jobba med barn alls och efter ett par allvarliga händelser så har han nu slutat helt på skolan vilket jag är tacksam över. För att lämna mitt barn i händerna på någon jag absolut inte litar på va inte lätt alls. Nu har han en ny "resurs" och visst hon är så mycket böttre och Theo älskar henne. Hon har gjort mer anpassningar ang Theo sedan skolan drog igång efter jul än vad den andra gjorde från augusti- jullovet. Det som dock är svårt för Theo är konflikter. Han hamnar ständigt i konflikter med andra barn och har blivit väldigt utåtagerande mot andra på ett sätt han aldrig varit förut. Min älskade unge som alltid varit så snäll mot andra är nu väldigt agressiv mot andra barn. Dock är det oftast samma barn han går på och dom är inte så snälla mot Theo heller. Men han som aldrig slagits (på det här sättet) gör det nu varje dag i skolan och jag börjar känna mig så hjälplös. Rektorn på skolan är dum i huvudet och håller sin personal om ryggen. Hon agerar inte och ger inte Theo det han behöver. Nu har hon dock gått ut med att hon ska sluta. Kan ju säga att jag jublade då. Men den glädjen höll inte länge då dom beslutade att den biträdande rektorn ska helt ta över. Hon är ännu värre och nu kommer det inte hjälpa vem eller vilka jag tar med mig på möten. Har ju världens bästa granne som ställt upp och ställer upp så mycket både för mig och barnen och som hjälpt mig så otroligt mycket när det kommer till Theo och skolan. Att hon sen också är världens finaste människa det gör bara saken bättre. Hon själv har slagits mot denna skola förut så hon vet precis vad hon ska säga och göra. Hon får mig att känna mig trygg på alla möten vi har gått på och kommer gå på. 
 
Ni undrar nog också säkert hur det går med denna där. Alltså barnens far. Jaaa.. vad ska man säga om honom. Inget har blivit bättre med honom och hans umgänge med barnen. Snarare tvärtom. Han har nu inte träffat dom sedan början av sommaren.. typ maj tror jag det var. Så snart ett år sedan. Han har inte pratat med dom sedan i November. Där dock skyller han på mig då jag inte svara honom på messenger.Dock är det faktiskt så att jag inte alltid får hans meddelande på messenger och detta har jag sagt till honom sååååå många gånger och sagt till honom att ringa mig på telefonen istället. Men det gör han aldrig, det enda han gör är att hänvisa mig till något som vi pratade om när vi gick hos familjerätten förra året... Dom sa då att jag ska inte ens fråga barnen om dom vill ringa sin pappa utan bara ringa. Men jag anser att barnen måste få bestämma själva. Jag frågar nästan varje kväll om dom vill ringa pappa eller så säger jag nu ska vi ringa pappa. Oftast låser sig Theo då och majken vill inte. Här anser P att jag inte ska säga något utan bara ringa. Alltså tvinga barnen att prata med honom. Jag har förklarat för honom att det inte funkar på mina barn, men han förstår inte det. Det är ju inte så konstigt att han inte förstår det då han inte känner dom här barnen. Även på den ekonomiska delen har det inte blivit någon förbättring. Han ställer aldrig upp och hjälper mig med något till barnen, han skyller alltid på att han inte har pengar trots att dom är två med heltidsjobb. Nej förlåt, Hon är ju mammaledig nu igen.. ja jag kanske glömde skriva det, P är numer "stolt" 4 barns pappa. japp ni läste rätt. Dom har fått en son. Han har praktiskt taget bytt ut våra två barn mot dom nya. I allafall i mina och i många andras ögon. Mina barn vet inte ens om att dom fått ett nytt syskon. Jag anser att det är inget P bara kan slänga ur sig när dom pratar i telefon. Detta har jag också sagt till P. Att om dom ska prata får han inte säga ett ord om den nya ungen och han ska inte ha E i knät heller. Det är det enda som kan få mina barn att prata med sin far. Om han har deras dotter i famnen. O då blir det ju inget samtal ändå. Theo ställer ständigt frågot ang varför hans pappa är med E och inte med honom, och som mamma är det sjukt svårt att besvara dessa frågor på ett bra sätt. det gör så ont i mig att se T så här. Att han som 6 åring ska behöva fundera på varför hans pappa inte är här och varför hans pappa valt något annat barn före honom. Det är tragiskt att det är så här och det gör ont i mig då jag och P lovade varandra att aldrig göra så här mot våra barn... Men men..
 
Nu har jag så ont i ryggen så att jag gråter så nu mer det nog dags för mig att gå och lägga mig. 
jag hoppas jag komemr komma igång med skrivandet igen nu när jag har en dator att skriva på. Min andra dator håller på att ge upp totalt så jag måste fixa denna. 
 
Ska försöka att skriva lite imorgon igen. Har egentligen så mycket mer att skriva och berätta om men jag orkar inte. 
 
Hoppas alla får en bra kväll och sover gott inatt när ni väl somnar... 
 
puss hej