Fibromyalgi.

Hej. 
nu var det bra längesen jag skrev. Har verkligen inte haft tid. Har jag väl egenltigen inte nu heller men jag tar mig tiden då jag behöver få skriva av mig. Även om jag påbörjar detta inlägg nu 19.20 så kanske det inte blir klart fören vid 22, men det struntar jag i. Bara jag får skriva av mig det jag behöver. Ja, vad har hänt senaste tiden då. 
Theo trivs som fisken i vattnet på dagis. Har aldrig (peppar peppar), blivit några tårar när jag lämnat honom. Och jag hoppas det håller i sig. Han utvecklas i en otrolig fart nu. Mest med talet. Kommer nya ord varje dag. han är så duktig säger dom på dagis också. Han pratar och verkligen visar vad det är han vill när han vill något. han sitter med på alla samlingar och mellis samt lunchen. Det känns orolgit bra eftersom vi har haft och har fortfarande problem med att få honom sitta stilla vid matbordet här hemma. Men men. Han sover bättre också. Visst är nattskräcken kvar men den yttrar sig på annat sätt nu och på dagis kommer den aldrig. Det är skönt. För två veckor sen fick jag dock hämta hem honom då han hade feber och sen var han hemma i en vecka innan han fick komma tillbaka till dagis. Det var en hemsk och intensiv vecka kan jag säga. 
Majken då. Jo hon utvecklas också i full fart. Hon sitter nästan helt själv nu och vänder sig fram och tillbaka. Hon vill hela tiden ståi famnen vilket så klart är lite jobbigt men vill hon det så vill hon. Hon sover också böättre nu. Vissa nätter. 
 
Det som gör allt ännu jobbigare nu är allt det här med allt det här är att min smärta har blivit grymt mycket värre. Förra helgen hade jag sån smärta i rygg, leder och muskler att jag kräktes. Jag sov ingenting natten till lördag och hela lördagen låg jag nästan bara o gred och vände mig av smärta. Jag kunde inte göra något alls och ingenting hjälpte. Jag var nära att ringa 112 för att jag hade så ont. Men gjorde det inte. Men jag är inte den som struntar i att göra saker bara för att jag har ont så när jag struntar i att göra nåt så har jag frutansvärt ont. 
I måndags fick Pierre vara hemma så jag kunde kontakta läkaren. Fick en tid klockan 11 i måndags så då gick jag ner och förklarade för honom att detta inte går längre. Vi pratade i nästan en och en halv timme och det hela slutade med att han skickat iväg en remiss till en speciell smärtklinik på stgörans sjukhus då dom är dom enda som tar emot patienter som med stor sannorlikhet har fibromyalgi. För både jag och tre läkare är säkra på att det är det jag har. Utöver diskbråcket och nervskadan nu alltså. Nu ska vi bara kämpa så jag får en ordentlig diagnos så jag kan ta det därifrån. För det är inte en enda sjukgymnast som tar emot mig än så länge. Nu har jag fått tid för röntken på ryggen och mina höfter för höfterna strular också. Den ena klickar och hoppar ur led då och då vilket för fruktansvärt ont. Så vi ska utreda om det beror på samma eller om det är något nytt i sig. Min pappa har haft svåra problem med just sina höfter så det är inte omöjligt att jag ärvt något där också. Detta betyder. Ja om jag nu har fibro är det en stor sorg för mig. Det är något nytt jag måste lära mig hantera och bearbeta. Det innebär också en sak till som gör att jag bara gråter just nu. Jag har försökt i flera veckor nu att bära Majken i sjal och sele. Men bara efter några minuter får jag ont i hela kroppen hur jag än bär. Detta betyder alltså att jag med all säkerhet måste sluta bära. Jag älskar att bära. Sjalarna är en del av mig. Men som det är nu kan jag inte bära längre. Det gör nästan mer ont i mig av att jag inte kommer kunna bära än vad det gör när jag bär. Så nu har jag sakta men säkert börjat sälja flera av mina sjalar och bär tillbehör. tex har  jag sålt min bärjacka och håller nu på att sälja några av mina sjalar. Det tar emot men jag måste för dom ligger bara här och blir oanvända och dom förtjänar mycket mer än så. För så fina sjalar ska användas och inte ligga i en låda och bli dammiga. Jag kommer behålla en lång och en kort och selarna kommer också bli kvar än så länge... Men det tar emot att sälja. Men vi behöver pengarna framför allt nu när Theo fyller 2 nästa vecka. Ska fira honom den 8:e.
Den dagen ger mig ångest också. O ja jag vet att ni läser detta men jag skriver INGET som inte är sant. och jag skriver bara det jag tycker och tänker. Jag tycker faktiskt det är fruktansvärt trist att ingen från Ps sida kommer komma när T fyller år. Några har inte ens hört av sig alls och tackat vare sig ja eller nej. Vissa har sagt kanske och några ett diretk nej. Jag önskade att fler kunde komma men nu är det inte så tyvärr. Och jag vet att vissa som tackat nej (o nej nu menar jag inte bara Ps släkt), jag vet som sagt at vissa av er som tackat nej gjort det endast för att ni inte vill träffa mig. Och det tycker jag är fegt. Att ett bråk går ut över barnen. Men det är eran förlust. jag har försökt att sträcka ut en hand mer än halvvägs och det har inte hjälpt så jag kan inte göra så mycket och jag har så mycket annat i mitt liv just nu att tänka på så jag kommer inte lägga något mer energi på dessa personer. Men jag måste få skriva hur trist jag tcyerk att det är då barnen blir involverade tillslut. men men. Nu är det som det är. 
Vi kommer säkert få en alldeles underbar dag/fest för Theo med alla ni som faktiskt kommer. 
 
Jag kan knappt fatta att Theo redan fyller två. Helt otroligt hur snabbt tiden har gått. Känns som igår när han var alldeles nyfödd. Eller jag minns det som igår. Min fina underbara kille. Och min fina underbara dotter och min fina och underbara man. Jag är lycklig trots all sorg i mitt liv just nu. Jag älskar mina barn och min man och det är tack vare dom som jag kommer klara av det här galant även om det kommer kräva mycket av P också. Han kommer behöva ställa upp mycket för mig. Mer än vad han redan gör. Hjälpa till med både det ena och det andra vissa dagar. För när det är som värst så kan jag inte göra mycket. Ta hand om barnen gör jag oavsett hur ont jag har men kan jag få hjälp då så tar jag ju självklart den både för min och för barnens skull. Och när jag väl får en diagnos så kommer jag kunna ta det därifrån. Då finns det hjälp att få från olika håll, men det krävs att jag har diagnosen först. Så jag ska verkligen kämpa nu för att få denna diagnos eller vilken diagnos som helst, bara jag får en diagnos så jag kan börja leva mitt nya liv. 
 
Nä nu ska öronpropparna i och jag ska krypa ner udner täcket bredvid min fina son. Pierre gör sitt bästa och försöker få en övertrött majken att somna i vardagsrummet. Han bär in henne hit sen och kommer själv och lägger sig när hon somnat. Men det verkar vara svårt att få henne till ro idag märker jag. Jag kollar på dom via babyvakten. Men hon har bara sovit en timme idag så det är därför hon inte vill sova nu. för att hon är övertrött. Men det betyder förhoppnningsvis att när hon väl somnat så sover hon nästan hela natten i alla fall. 
 
Önskar alla en fortsatt trevlig kväll och en skön natt... 
imorgon är Theo ledig från dagis så då blir det full rulle hela dagen. Puh säger jag redan nu. Men det ska nog gå bra. Kommer nog att ta en promenad ner till momma och hans och hälsa på. Beroende på hur min kropp mår och hur vädret är dvs. Annars får momma komma hit och leka med T en stund. T älskar sin momma så mycket och frågar efter henne hela tiden. Inte mormor alltså utan momma(gammelmormor). Han älskar att leka tåg med henne. Han är så fin min lilla kille. 
Nä Sova var det jag skulle göra ja precis... 
 

Natti natti... 
 
Puss hej

läkare,diagnoser och annat skitl..

Hej. nu vet jag att det gått flera veckor sen jag skrev sist men det har varit väldigt mcket nu. mycket med läkarna, mycket med dagis, mycket med mig och pierre, ja hetl enkelt mycket med livet. Det som är jobbigast just nu måste nog ändå vara läkarna. min så kallade husläkare. jag blir seriöst galen på honom.han är jättebra, det skulle jag aldrig säga något om. Han är faktiskt jättebra... när han väl gör sitt jobb. Det är vägen dit som blir jobbig för mig. Han ovar mig om och om igen att jag ska få smärtlindring, att jag aldrig ska behöva gå utan. Ändå kan det taupp till 5 dagar innan han ens hör av sig. Så lång tid har det tagit nu. Så jag har gått fem dagar utan någon som helst av smärtlindring. det har varit ett helevte rent utsakt. först idag ringde han mig och vi pratade lite och jag försökte förklara vissa saker för honom, men han hör verkligen inte vad jag har att säga. eller så ignorerar han det bara. Men visst han förnyade mina recept och den här gången har han lagt in så jag kan hämta ut flera gånger också. det har han alltså inte gjort tidigare utan jag har alltid varit tvungen att ringa honom redan när tableterna börjar ta slut. fått som svar att han lovar att ringa under morgondagen. ibland har det gått upp till 5 dgaar innan han har ringt mig. Det är fruktansvärt. det är hemskt att jag ska behöva gå omkring o må så här. att jag ska behöva gå omkring och undra och oroa mig över om jag imrogon kommer att ha smärtlindring eller om jag kommer ha så ont att jag bara vill gråta. så ska jag inte behöva ha det, men det är så jag haft det senaste tiden. och det är inte rätt. så ska det inte vara. jag har i alla fall träffat en läkare nu, en gynekolog på kvinnokliniken. hon var jätta bra och vi pratade länge och om mycket. även sånt som inte hade med hennes område att göra om man säger så. Vi kom fram till att först och främst skulle vi byta ut mina p pillermot minipiller så min mens försvinner helst så jag ska slippa i alla fall den smärtan då jag självklart lider av sjuk mens smärta också. Men jag hoppas nu att dom här tabletterna ska hjälpa. Sen kom vi fram till lita annat, men det som var mest vad ska man skriva. lovande att vi kom fram till eller något sånt. Det var att hon är nästan helt säker på att jag har fibro. när jag sen gick hem och googlade och började läsa om det så var det som om det stod skriviet om mig. helt galet. Så nu tror hon och jag samt min mamma och nu också läkaren här nere att jag har fibro. så nu skulle läkaren här skicka en remiss till en smärtklinik som just har hand om personer man misstänker ha denna sjukdom. så jag hoppas på att jag får en tid dit snart. Sen väntar jag också på att få en remiss från en annan läkare, men det går jag inte in på här då jag faktiskt skäms över det problemet. Bara mina närmaste som behöver veta det. =) 
Till något annat. Theo ja för honom går det jättebra på dagis. Han äslakr det och han har till och med skaffat sig en flickvän. Henne pratar han om hela tiden hemma. Så underbart gulligt tycker jag. Jag kan lämna honom helt utan problem. Dock nu har han åkt på dom där förbaskade dagisbacillerna. började förra veckan med att han blev snuvig, sen kom hostan och då fick han vara hemma en dag eftersom han inte sovit något den natten. dagen efter fick han gå tillbaka till dagis. Jag kan ju inte hålla honom hemma bara för att han är snorig när han inte är påverkad annars. Så han fick gå på dagis och sen klarade han av reserade dagar samg en hel extra dag på dagis i lördags då det var höströj. Sen i söndags var han också snuvug och hostig som vanligt men inget han påverkdes av. Däremot imorse. vid 5 vaknade han och jag tyckte han var lite varm så jag kollade temp och det var på 38. det är väl egentligen ingen feber för honom eftersom han har 37,5 i normaltemp. men jag såg att han va påverkad och då bad jag pierre ringa dagis o säga att vi skulle stanna hemma idag. Men sen vid halv 9 när Theo vaknade. Ja då var han glad och pigg som en mört och ville inget annat än att gå till dagis. han hade inegn feber heller. så vi ringde dagis och frågade om vi fick komma ändå och det fick vi. så vi stressade ihop allt och sen bar det av till dagis med theo och efter det till kyrkis med majken. Men vid halv 12 ringde dagis och sa att han hade feberfrossa och hög feber. Jahaopp. bara att gå och hämta då. så jag tog majken och våra saker och gick till dagis och hämtade hem min lilla skrutt. väl hemma så sov han se i nästan 4 timmar. han var väldigt gnällig när han vaknade och feber hade gått upp lite så jag gav honom en ipren då. Sen gick febern ner och då jävlar kom den gamla glada Theo tillbaka. Men nu innan vi la honom så hade febern kommit igen så va bara att ge en supp till och sen sova. Så nu sover han gott här bredvid mig. Min fina lilla kille. 
 
Majken har hunnit bli 7 månader och utvecklas i full fart. idag så ålade hon lite på kyrkis för första gången så imrogon kommer hon spendera en hel del tid på mage och golvet för att se om hon fortsätter med det här hemma. hon sitter nästan själv nu. Dock har ju hon också åkt på theos förkylning och för henne är det lite jobbigare då hon vaknar varje gång hon hostar till o då gråter hon. Stackars liten. så det har varit några jobbiga nätter här. Så jag hoppas på en bra eller i alla fall bättre natt inatt mot vad gårdagens natt var, 
 
Orkar inte lägga in massa bilder idag då jag sitter på datorn och alla bilder är på mobilen. Men kan lova att det kommer ett långt inlägg imorgon och då har jag med massor med bilder på oss och barnen... =) 
nu har ni fått en liten uppdatering i alla fall. Nu ska jag fortsätta plugga lite psykologi och sen ska jag också göra som Theo gör. Dvs SOOOOVA!!!
 
Puss hej